Sıralama seçin
Toplam 558 ürün görüntüleniyor.

Stüdyo Ekipmanları Nedir ?

Stüdyo malzemeleri genel olarak kayıt stüdyolarında kullanılır. Bir sanatçının kaset çıkarmak için hazırlıklarını ve tüm çalışmalarını gerçekleştirdiği yere kayıt stüdyosu diyoruz. Fakat kayıt stüdyolarında maaliyete herkes katlanamadığı için büyük bir kitle home stüdyo tarzında çalışabileceği, uygun şartlarda alabileceği stüdyo ekipmanları fiyatlarını araştırıyor. Uygun ödeme koşulları ve fiyat avantajı ile en uygun stüdyo malzemeleri maydanozmuzik.com da

Stüdyo Ekipmanları nerelerde kullanılır ?

Stüdyo ekipmanları kayıt stüdyolarında, çok uzak yada hassas ses kaydı alabilmek için belgesel çekimlerinde, akustik panelleri sinema salonlarında, tiyatro salonlarında, alışveriş merkezlerinde, camilerde ve bir çok yerde kullanılmaktadır. Stüdyo malzemeleri genelde stüdyo kayıt mikrofonu, stüdyo mikseri, referans monitör, midi klavye, ses kartı, mikrofon ayaklığı ve sinyal işleyicilerden oluşmaktadır. Home stüdyo da günümüz şartlarında en çok bilgisayara direk bağlanabilen ve fiyatları uygun olduğu için usb mikrofonlar tercih edilmektedir. 

Home Stüdyo Kurmak için neler gerekli ?

Ev stüdyosu kurmak istiyoruz ve ne tür stüdyo malzemesine ihtiyacımız var bilmiyoruz. Bu durumda stüdyo ekipmanları fiyatları da bunda çok etken bir durum oluyor. Bütçenize göre ev stüdyosu kurmak istiyorsanız, en başta dikkat etmeniz gereken 2 durum var. Bunlardan ilki, mikrofon ile kayıt yapacaksınız ve her hangi bir enstruman  çalmayacaksınız. O zaman size sessiz bir oda ve usb ile direk bilgisayarınıza bağlayacağınız bir usb mikrofon tavsiye ederiz. Bu seçenek bütçeniz için en uygun olanıdır. Burda aksesuar olarak mikrofon pop filtresi yada mikrofon süngeri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Genelde yapılan en büyük hata bir kayıt yapılıyor ve yapılan o ses kaydını çok uygun fiyatlı referans monitörde dinliyor yada en uygun fiyatlı bir kulaklık ile dinlediğiniz de gelen ses kaydını beğenmiyorsunuz. Aslında orda yapılan kayıt gayet başarılı. Burda olması gereken güzel bir kulaklık yada referans monitör olmalıdır. Bu durumda en küçük home stüdyo malzemeleri Usb mikrofon, pop filtre, mikrofon ayaklığı ve kulaklıktan oluşmaktadır. Diğer bir durum ses kaydından çok dj performans kayıtlarıdır. Burada da özellikle en çok midi klavye ve iyi bir referans monitör tercih edilmelidir. 

Home Stüdyo Kurmak Ne kadar ?

En çok istediğimiz en güzel stüdyo malzemeleri ile efsane bir stüdyo kurmak. Fakat işte o istediklerimizi engelleyen tek şey fiyat. Gelin şimdi en uygun fiyatlar ile nasıl bir stüdyo kurabiliriz. 
Stüdyo Paketi 1 - Usb Stüdyo Kayıt Mikrofonu, Pop Filtre ve Mikrofon Ayaklığı yaklaşık fiyatları toplamı 400 - 500 TL arası. Genelde seslendirmeler için kullanılır. Günümüzde en çok arabesk rap  yapanlar tercih etmektedir. :)
Stüdyo Paketi 2 - Condenser Kayıt Mikrofonu, Pop Filtre, Mikrofon Ayaklığı, Mikrofon Kablosu, Ses Kartı ve tabiki Kulaklık fiyatları toplam 1000 - 1500 TL arası. Ufak çaplı canlı kayıtlarda enstruman kaydı ve ses kaydı için kullanılır. 
Stüdyo Paketi 3 - Kondenser Mikrofon, Pop Filtre, Mikrofon Ayaklığı, Mikrofon Kablosu, Ses Kartı ve Referans Monitör fiyatları toplam 1500 - 2000 TL arası. Orta düzey stüdyo kayıtları. 
Stüdyo Paketi 4 - Condenser Stüdyo Kayıt Mikrofonu, Pop Filtre, Midi Klavye, Shockmount yani örümcek,  Mikrofon Ayaklığı, Mikrofon Kablosu, Ses Kartı ve Referans Monitör fiyatları toplam 2000 - 2500 TL olmaktadır. Dj performans ve canlı kayıtlar için kullanılır.

Ses Kartı mı yoksa Mikser mi almalıyım ?

Herkesin ilk başta karar vermekte zorlandığı ve çok fazla araştırılan bir konu. Aslında her ikiside tercih edilebilir. Burda konu tamamen size kalıyor. Eğer bilgisayar ile aranız biraz iyi ise ses kartı almanızı ve ses ayarlarınızı biglisayar yazılımı üzerinden yapmanızı kalite anlamında tavsiye ederiz. Fakat anlık kayıt alırken sesimi duyduğum gibi kayıt alacağım, bilgisayarda çok düzenlemek istemiyorum yada bilmiyorum diyor iseniz o zaman mikser tercih edebilirsiniz. Mikser kullanmak da en büyük risk almış olduğunuz bilgisayar ile arasında bağlantı kablosu. Pc mikser bağlantı kablosunun kalitesi ses kaydınızda çok ciddi dip sesler yaratabilir. Bizler herşeye rağmen ses kartını tavsiye ederiz. 

Dip ses nasıl giderilir ? Dip ses cızırtısı nasıl temizlenir ?

Stüdyo kayıtlarında en çok karşılaşılan sıkıntı dip sesde gelen cızırtı şeklinde seslerdir. Bunun bir çok nedeni olabilir. Stüdyo ekipmanlarında kullanılan kablo arızası, mikser veya ses kartında pot arızası, mikrofonun gain yani kazanç sesinin çok açılması. Fakat en çok karşılaşılan sıkıntı topraklama veya faz çakışmasından kaynaklı sıkıntıdır. Topraklamadan kaynaklı dip sesi engellemek için yapılması gerekenler çok basittir.

- Stüdyoda ekipmanlarının topraklamasını iptal etmeniz gerekmektedir. Stüdyo malzemeleri çok aşırı elektrik tüketen cihazlar olmadığından topraklama olması şart değildir. Topraklamayı prize taktığınız erkek fişin ortasına kağıt bant yapıştırarak giderebilirsiniz. Böylelikle erkek fişteki toprak için olan metallerin üzeri kağıt bant ile kaplandığından topraklama bağlantısı olmayacaktır. Mikrofonda dudaklarınıza ufak bir elektrik çarpması geliyorsa evinizde olan topraklamayı güçlendirmenizi tavsiye ederiz.
- Stüdyoda kayıt yaptığınız herşey tek bir fazdan gelmelidir. Örnek bilgisayarınızın kasası duvara bağlı olan bir prizden, monitörü başka bir duvara bağlı olan prizden olmamalıdır. Her iki priz farklı fazdan geliyorsa sisteminizde ciddi bir dip ses yapacaktır. Size tavsiyemizi çoklu bir grup priz almanız. Tüm stüdyo ekipmanlarınızı bu grup prizine bağlamanız. Grup prizin topraklamasını iptal etmeyi unutmayınız :) 

Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.